SportKompas I Like

Uit SportaMundi_wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
In de SportKompas I-LIKE test stelt de mascotte Sporti vragen naar de bewegingsvoorkeuren van de sporter. Op die manier kunnen de sporters hun favoriete sporten ontdekken.
Beschrijving

De I LIKE peilt naar de sportvoorkeuren van leerlingen en dit moeten de kinderen dus ook individueel invullen. Wanneer je de link opent krijg je normaal de namen van de kinderen te zien die deelnemen aan het SportKompas, elk kind moet dus zeker zijn eigen naam aanklikken alvorens ze kunnen starten met de vragen. Ze krijgen steeds een figuurtje te zien die een activiteit uitvoert (bijvoorbeeld dansen, lopen, zwemmen, schoppen,...). Bij elk figuurtje verschijnt inderdaad onderaan een balkje met daarop verschillende smileys, deze staan gesorteerd van droevig (links) naar blij (rechts). De kinderen dienen bij elke activiteit aan te geven hoe leuk ze dit vinden aan de hand van de smileys. Wanneer ze bijvoorbeeld dansen leuk vinden kiezen ze een smiley aan de rechterkant en vice versa. Bij de figuurtjes met twee mogelijkheden (bijvoorbeeld binnen versus buiten sporten, alleen vs. in groep, contact vs. geen contact,...) dienen ze het hartje te vullen naargelang welke activiteit ze leuker vinden, een voller hartje zal dus betekenen dat ze die activiteit meer verkiezen boven de andere optie.

Op het eind (na het kiezen van het juiste ruimtepak 😉) krijgen de kinderen de sporten te zien die ze volgens hun antwoorden op de I LIKE graag zullen doen, dit zijn hun 'sportplaneten'. Naast de resultaten van de I DO waar ze zicht krijgen op wat ze goed zouden kunnen, hebben ze hier dus zicht op wat ze leuk zouden vinden!


Voorbeeld vragen
Voorbeeld: Spurten
Voorbeeld: Buiten versus binnen