SportKompas I Like

Uit SportaMundi_wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht
In de SportKompas I LIKE test stelt het Sporti figuurtje vragen naar de bewegingsvoorkeuren van de sporter. Op die manier kunnen de sporters hun favoriete sporten ontdekken.
Beschrijving
De I LIKE peilt naar de sportvoorkeuren van de leerling. Elk kind zal dus individueel de vragen van de test beantwoorden. Wanneer je de test-link opent, krijg je de namen van de kinderen te zien die deelnemen aan de SportKompas test. De kinderen moeten dus hun eigen naam aanklikken alvorens ze kunnen starten met de vragen.
Ze krijgen steeds het Sporti figuurtje te zien die een activiteit uitvoert (bijvoorbeeld dansen, lopen, zwemmen, schoppen,...). Bij elk figuurtje verschijnt onderaan een balkje met daarop verschillende smileys, gesorteerd van droevig (links) naar blij (rechts). De kinderen dienen bij elke activiteit aan te geven hoe leuk ze dit vinden aan de hand van de smileys. Wanneer ze bijvoorbeeld dansen leuk vinden, kiezen ze een smiley aan de rechterkant en vice versa. Bij de vragen met twee opties (bijvoorbeeld binnen versus buiten sporten, alleen versus in groep, contact versus geen contact,...) dienen ze het hartje te vullen naargelang welke activiteit ze leuker vinden. Een voller hartje betekent dat ze die activiteit meer verkiezen boven de andere optie.
Op het eind (na het kiezen van het juiste ruimtepak 😉) krijgen de kinderen de sporten te zien die ze volgens hun antwoorden op de I LIKE graag zullen doen. Dit zijn hun 'sportplaneten'. Naast de resultaten van de I DO waar ze zicht krijgen op wat ze goed zouden kunnen, hebben ze hier dus zicht op wat ze leuk zouden vinden!


Voorbeeld vragen
Voorbeeld: Spurten
Voorbeeld: Buiten versus binnen
Voorbeeld rapport
Publieke versie
Er is een publieke versie beschikbaar waar je de I Like app kunt uitproberen.
I Like publieke app